بوسجین :بررسی تاریخی اظهارات دکتر احمدی نژاد درباره اشغال سفارت انگلیس / آیا زمان گشودن جعبه سیاه س

ساخت وبلاگ
بررسی تاریخی اظهارات دکتر احمدی نژاد درباره اشغال سفارت انگلیس / آیا زمان گشودن جعبه سیاه سال های 90 تا 92 فرار سیده است؟!
 
بررسی تاریخی اظهارات دکتر احمدی نژاد درباره اشغال سفارت انگلیس / آیا زمان گشودن جعبه سیاه سال های 90 تا 92 فرار سیده است؟!دولت بهار: علی لاریجانی از اشغال سفارت انگلستان حمایت کرد. او در سخنان خود کار دانشجویان را نمادی از فضای افکار عمومی مردم ایران دانست و گفت: «دولت انگلستان می توانست پس از انقلاب رویه خود را تغییر دهد و به انتخاب مردم ایران که همان دمکراسی است احترام بگذارد، ولی رفتار خصمانه ای را در قالب لعابی از دمکراسی در پیش گرفتند.»
  

دولت بهار - محمد مهدی میرزایی پور/ اصلی‌ترین دلیل تصویب طرح کاهش رابطه با انگلستان در اواخر مجلس هشتم -که مهم‌ترین زمینه اشغال سفارت این کشور در سال ۹۰ نیز بود- حمایت انگلستان از فتنه ۸۸ بیان شده بود.

از جمله درباره مواضع علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملیِ وقت و چهره نزدیک به علی لاریجانی -رئیسِ مجلس- درباره این طرح اینگونه می‌خوانیم: «وی با اشاره به اقدامات سفارت انگلیس در حوادث بعد از انتخابات سال 88 ایران اظهار داشت: انگلیسی‌ها به خاطر می‌آورند که در فتنه 88 فعال بودند و سفارت آنها حضور تخریبی در آشوب‌ها داشت. آنان همه ظرفیت تلویزیون خود را به کار گرفتند و دوستانشان را در منطقه حمایت کردند. بنابراین مواضع آنان پیوسته، منفی بوده است... موضوع انگلیس تنها به تحریم بانک مرکزی مرتبط نمی‌شود و آنان در بیش از 3 دهه گذشته اقدامات منفی زیادی را علیه ملت ایران انجام دادند که تحریم بانک مرکزی یکی از حلقه‌های آن است... به عقیده وی اقدام امروز مجلس در کاهش روابط با انگلیس به سطح کاردار، تو‌دهنی ملت ایران به این کشور به دلیل دشمنی‌هایش با ملت ایران است.»

این در حالی است که تلاش‌های فراوان نگارنده برای یافتن هرگونه موضع از بروجردی علیه فتنه یا جهت رد ادعای تقلب در انتخابات 88 تا قبل از تصویب این طرح در مجلس به کلی بی‌نتیجه بوده است. همچنین باید دقت کرد که آنچه که بروجردی یک «تو دهنی به انگلستان» می‌خواند چیزی نیست جز توصیه به دولت برای بستن سفارت انگلستان در ایران که به جز ابعاد شعاری هرگونه ثمره واقعی چنین طرحی برای کشور یا ضرر آن به انگلستان را باید منتفی دانست.

علی لاریجانی نیز در حمایت از این طرح در روز تصویب آن در مجلس گفت: «انگلیس بداند که کاهش رابطه با آنها، تازه اول راه ایران است.» همچنین خبرآنلاین رسانه نزدیک به علی لاریجانی نیز -که موضعی کاملاً همراه با فتنه داشت- پوشش گسترده‌ای به این مراسم داد.

از دیگر نکات مهم این جلسه مخالفت نماینده دولت در مجلس با طرح قطع رابطه تجاری و بازرگانی با انگلستان بود. طرحی که به تصریح محمود احمدی‌نژاد موجب تحریک برای اشغال سفارت انگلستان گردید و عکس‌العمل‌های گسترده‌ای را از جمله محکومیت ایران در شورای امنیت سازمان ملل به اتفاق آراء را در پی داشت.

همچنین علی لاریجانی از اشغال سفارت انگلستان نیز -که درست 3 روز بعد از تصویب این طرح رخ داد- حمایت کرد. او در سخنان خود کار دانشجویان را نمادی از فضای افکار عمومی مردم ایران دانست و گفت: «دولت انگلستان می توانست پس از انقلاب رویه خود را تغییر دهد و به انتخاب مردم ایران که همان دمکراسی است احترام بگذارد، ولی رفتار خصمانه ای را در قالب لعابی از دمکراسی در پیش گرفتند.»

اما پس از این مقطع لاریجانی و بروجردی درباره حمایت‌شان از قطع رابطه با انگلستان به کلی سکوت کردند و پس از گذر زمان موضع 180 درجه برعکس گرفته و در سال 94 هم علی لاریجانی و هم علاءالدین بروجردی از طرح بازگشایی سفارت انگلستان در تهران استقبال نمودند. در این باره می‌خوانیم: «کمال‌الدین پیرموذن در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در جلسه امروز فراکسیون رهروان یکی از نمایندگان ابهاماتی را در خصوص بازگشایی سفارت انگلیس مطرح کرد که آقای بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی اعلام کرد از نظر قانونی این اقدام دولت مشکلی ندارد و آقای لاریجانی و سایر اعضای فراکسیون نیز از این اقدام دولت حمایت کردند.»

از دیگر نکاتی که در ویدئوی صدای مردم 4 مطرح شده است مساله تلاش رئیس مجلس برای فشار به وزارت اقتصاد بود. در کنفرانس خبری رئیس مجلس در تاریخ 9 آذرماه 90 -بلافاصله بعد از تصویب طرح کاهش روابط با انگلستان- وی ضمن دفاع از تصویب طرح مزبور بیان داشت که به دلیل آنچه که نقش داشتن وزیر اقتصاد دولت در اختلاس 3 هزار میلیاردی می‌خوانده خواستار کناره‌گیری وزیر در جلسه سران سه قوه شده بوده که با مخالفت دولت مواجه گردیده بود. وی همچنین درباره نقش برخی نمایندگان مجلس در این پرونده فساد مالی گفت: «من با نظر شما موافق نیستم که نمایندگان نقش آفرینی داشتند. اینکه گفته می شود که سه نفر از نمایندگان در این پرونده دست داشته اند، آقای نکونام رییس کمیسیون اصل نود رسیدگی کردند و در مجلس علنا عنوان کردند که این گونه نبود.»

اما کریمی قدوسی نماینده مشهد تنها چند روز بعد در سخنانی فاش کرد که قاضی پرونده 3 هزار میلیاردی برای علاءالدین بروجردی کیفرخواست صادر کرده و نظر به بازداشت وی دارد. وی گفت: «با توجه به اعترافات امیر منصور آریا متهم اصلی پرونده و همچنین با توجه به اعترافات فرزند بروجردی که در حال حاضر در بازداشت به سر می برد، علاءالدین بروجردی متهم این پرونده است و باید بازداشت شود. متأسفانه به رغم نظر قاضی پرونده بر بازداشت رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هنوز وی بازداشت نشده است.»

کریمی قدوسی پیش از این نیز در 20 آبان در گزارش خویش از جلسه کمیسیون امنیت ملی درباره پرونده امیرمنصور آریا گفته بود: «طبق گفته‌های خود آقای بروجردی در جلسه روز یکشنبه، ایشان به‌خاطر حمایت از سرمایه‌گذاری در شهرستان بروجرد از آقای مه‌آفرید امیرخسروی با نوشتن ۳۶ نامه به مسئولان بانک‌ها و دیگر دستگاه‌ها حمایت کرده است. در این نامه‌ها که دو تا از آنها در کمیسیون قرائت شد، آقای بروجردی به بانک‌ها توصیه می‌کنند در پرداخت تسهیلات ویژه به مه‌آفرید امیرخسروی، همه گونه مساعدت لازم صورت بگیرد. ایشان به عنوان رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از عنوان ریاست کمیسیون و سربرگ این کمیسیون در جهت حمایت از آقای مه‌آفرید امیرخسروی استفاده کردند و مکاتبات را انجام دادند.»

البته این اخبار مهم در لابلای سلطه‌ی رسانه‌ایِ سنگینِ جناح‌های مختلف سیاسی مخفی شد و چندان به گوش مردم نرسید.

اتحادیه اروپا نیز در 9 بهمن 90 -یعنی تنها دو ماه پس از این وقایع- بالاخره بر سر تحریم بانک مرکزی و بخش نفت ایران به اجماع رسید. این در حالی است که ایران پیش از آن تهدید کرده بود در صورت تصویب این طرح تنگه هرمز را خواهد بست. (که به نظر می‌رسد در کنار وابستگی کشورهای ایتالیا، اسپانیا و یونان به نفت ایران پیش از این باعث شده بود تصویب این طرح در این اتحادیه با مشکل مواجه بشود که با اشغال سفارت انگلستان زمینه سیاسی برای این کار آماده شد).

#بوسجین

# مطلب از وبلاگ ستاره سهیل 701بوسجین

ستاره سهیل بوسجین...
ما را در سایت ستاره سهیل بوسجین دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : isoheil701e بازدید : 146 تاريخ : چهارشنبه 19 دی 1397 ساعت: 19:58